Gott Nytt år alla läsare !

Hej alla kära läsare vill bara passa på i allt julstök. Att önska er en riktigt trevlig nyårsafton och att ni får en bra start på det nya året 2012. Ska iväg och handla lite mat och fyverkerier nu i ista sekund då vi näst intill ätit oss ut ur huset :-).

Så tack för alla kommentarer och intressanta mail som kommit in under 2011 och jag hoppas ni fortsätter med det även nu när det går över till 2012.

Hej svejs och Gott Nytt än en gång.

Alecta, SPP & Moderna Pensionsvalet och lite annat!

Halloj igen, hoppas er jul va lika lyckad som min. Det enda som saknades var min pappa som tyvärr va bortrest men annars va hela stora släkten samlad.

Som jag skrev innan jul, så har jag checkat upp lite olika bolag hur de syns, vilka nyheter som de lanserat och lite annat smått och gott. Kommer ej redovisa samtliga nu utan börjar med tre olika förvaltare, SPP, Alecta och Moderna Pensionsvalet.

Låt oss börja med  Moderna Pensionsvalet

Dem har nyligen lanserat deras nya koncept "Totalpension" som jag tycker är ett bra namn för övrigt.

Det som ingår i denna nya produkt är:

För att  läsa mera om konceptet totalpension

Men helt klart ett bra och passande upplägg för den generella svensken som oftast inte har så mycket ledig tid och inte är särskilt förtjust i just pension.Kommer nog mest troligt se en tillväxt utav inflödet av nya kunder i och med denna lansering för moderna pensionsvalet.

Läste  att SPP nu gör sina fonder ännu bättre nu.För att läsa mer om vad SPP menar med detta  klickar du här . SPP tycker jag gör helt rätt i att göra aktiva förändringar som gynnar deras kunder utan att avgifterna ändras.

Man märker också att flera pensionsbolag jobbar med olika typer av julgåvor för att kunna visa upp deras varumärke i andra miljöer. Se exempelvis på alecta som kört på en julgåva detta år läs mer om det  här.

Det va allt för denna gång kommer säkert höra av mig en gång till innan året är slut :-) Ha det fortsatt gått nu i mellandagarna.


Önska er alla en riktigt God Jul

Hej alla va ett tag sen sist varit mycket att hinna med. Säkert för er med nu när julen snart är här. :-)
Har spanat in massa olika pensionsförvaltare för att se lite vilka nyheter som komma skall och hur de syns precis innan jul gällande kampanjer, erbjudanden mm.
Känns som de flesta kör lite slutspurt på året med massa olika upplägg, och nyhetsutskick mm, vilket är kul och se då min uppfattning vid tidgare granskningar har varit att många är på tok för inaktiva överlag.

Fick höra på omvägar att både Moderna Pensionsvalet och Monetar har kört på julutskick där man har möjlighet att erbjuda samma typ av tjäns man själv sitter på till ngn i familjen för en rabatterad peng under 1 prövo år. Helt rätt tänk då det står i still i folks huvuden angående vad man ska köpa i present till sina nära och kära. Plus att många har ju gått i tankarna att bli mer aktiva kring sin pension men dock inte riktigt kommit igång av olika anledningar. En julklapp från någon som är nöjd med en pensionstjänst och dessutom är familj eller släkt kan vara den lilla knuffen i rätt riktning som krävs för att börja med det hela.

Kommer gå in i detalj i mellandagarna och berätta om lite nyheter hos vissa av de bolagen jag tagit upp tidigare.
Men nu ska jag forsätta att slå in paket och insupa julstämningen.

God Jul på er alla och hoppas ni får mycket god mat i er.


Ser fram emot en lugn och skön helg, vilken vecka!

Hej alla måste bara säga att även om det sjka bli skönt med jul vilken julstress man har.
Har inte hunnit köpa några julklappar än, har ni några tips på bra webshops som är trygga och säkra får ni gärna tipsa om dem.Är mycket som ska fixas med examensarbetet, men tiden räcker inte riktigt till. Dock ska det bli skönt i jul för då kommer jag få mycket gjort. Ska även försöka hinna åka lite skidor med gamla studirkompisar. men får se hur det blir, nu ska jag iväg och plugga lite men vi hörs snart igen.


Ha en riktigt skön helg,

Olle


SPP,Nordea, Swedbank, Moderna Pensionsvalet & Alecta.

Hej all här kommer en liten brief över hur dessa företag syns i de social medierna.

Om man kollar på totalt antal fans på deras egenskapade företagsidor på facebook. 

SPP = Hittar dem inte

SWEDBANK = 3 304 fans Godkänt endast med tanke på hur många kunder och hur länge de funnits. Dock stor plus för deras kundtjänst vägg där de bemöter frågor från kunder med kort svarsträcka.

NORDEA = 8848 fans, ligger i framkant av de större bolagen då de använder sig av kampanjer som är väldigt sociala.

Tittar vi på ngr av de jag granskade förut.

Moderna Pensionsvalet = 303 fans förut nu 508 så de ökar upp kraftigt! Kul att se.

Alecta = 169 fans  182 nu, vilket inte är  ensärskilt bra ökning med tanke på hur många kunder dem har.

Tittar man sen på genrell aktivitet så märker man att Swedbank är riktigt aktiva vilket är kul och se. Och bistår sin kundbas med bemannad kundtjänst via facebook väggen vilket e superbra.
Stor plus även för swedbank som är riktigt aktiva  via sin twitter.

Nordea är också väldigt aktiva, det roliga med nordea är att de lanserar hela tiden nya kampanjer. Vilket gör att dem skiljer från de andra större bankerna.

SPP förstår jag faktiskt inte varför dem inte är mer synliga. Det borde dem vara eftersom deras tjänster är vad jag hört från många av deras kunder helt ok.

Låt oss kika in på moderna pensionsvalet igen, så ser man att de har en mycket mer levande grupp av fans.Vilket jag tror är enormt viktigt också för att kunna sprida vidare en page som ska funka för att kanske locka in nya kunder.  Här hittar ni deras facebook sida .

Kommer mer utförligare lite längre fram, dock så får ni nöja er med detta sålänge. Ha en bra vecka nu!RSS 2.0