Playstation 3 och MAG

Precis hemkommen och har ett sånt galet sug att spela lite MAG på playstation 3, MAG står för Massive Action Game och det är ett fantastiskt online FPS där man spelar med upp till 128 andra i samma lag och ska antingen attackera eller skydda sina bunkrar, baser. Det är det största FPS spelet som finns ute och det är riktigt coolt!

Jag spelar i ett lag som kallas S.V.E.R som är Asiater/Ryssar och spelar precis mot Raven som är Amerikaner. Vart man än springer runt på banan är det eldstrider och det gäller här att hålla ihop med alla andra.


Ja detta får räcka för idag nu ska jag springa iväg och panga lite HS (headshots) på MAG.....fantastiskt!

Kort brief efter ex antal dagar till utav forskande och fortsatt skrivande.

Hej igen på er alla, har haft extremt mycket vid sidan av mitt examansarbete därav inga inlägg på ett tag.
Har bland annat tagit hand om mina systerbarn, som e 7 och 11 ingen lek kan jag leva.
De är helt inne på Eric Saade och även för den delen hans medhjälpare J-Son så musiken har gått på högvarv i bakrunden hela tiden vilket inte direkt underlättad mina studier :-).
Men men kul i alla fall att få chans att bygga realtion med mina syskonbarn, trots huvudvärken.
Tillbaka till mina efterforskningar på pensionsförvaltarna i Sverige.
Har efter ex antal workshops med grupper i mitt nätverk insett att pension är något som säkert 90 procent är totalt ointresserade av. Ända undantaget är såklart de som har kort tid kvar tills pensionsåldern börjar infinna sig, då de verkligen känner att nu är det dags att börja vara aktiv.

Många av de större bolagen liksom de mindre använder sig av säljargument att börja när du är ung istället, vilket säkert kan funka. Dock märker man att de negativa skriverierna som görs är när det är unga som går in i tjänster när de knappt tjänat ihop ngn pension, vilket känns ganska onödigt. Dock kan väl jag tycka att öppna upp ett privat pensionssparande i tidig ålder, kan ju vara ett bra initiativ istället för att börja tok spara på kort tid med betydligt högre månadsbelopp än vad du behöver om du börjat tidigare.

Om vi tittar igen på Länsförsäkringar

alt

Moderna Pensionsvalet


Så ser jag faktiskt att båda företagen har mkt garantier att erbjuda sina kunder och inte hymlar med vad avgifterna är, men jämför man med exempelvis med Folksam tycker jag dem är mycket mer otydliga i sin prissättning, vilket säkerligen leder till en del missförstånd längre fram när räkningen dimper ner hos kunden.

Återkommer  imorgon eller helgen, har nämligen som en del i min uppsats anlitat en temagrupp på runt 20 pers, som fått i uppdrag att betygsätta lite olika pensiosförvaltares kundtjänster, på bland annat punkter som bväntetid, service nivå och kunskap kring verksamhetens olika delar.
Mer om detta inom kort !

Nu ska jag äta skaldjursoppa och dricka ett gott glas vitt vin

Ha en bra torsdag alla

Tja tja Olle,


Välkommen till min nya blogg!

Hej alla Olle heter jag och är 26 år gammal, och kommer ge er en insikt i mitt examensarbete som går ut på att granska alla olika pensionsförvaltare som finns i Sverige. Jag kommer göra massa research på 3 av de lite större namnkunniga bolagen men framför allt inrikta mig på mindre uppstickande bolag som faktiskt många väljer att använda sig av.

Jag har lagt ner väldigt mycket tid att intervjua folk i olika åldrar för att kunna få en bra koll på vad folk faktiskt tycker om pension, både hos unga och hos de som faktiskt närmar sig pensionsåldern.

Det roliga tycker jag är att se att nästan 75 procen av alla personer jag träffat som är under 30 år faktiskt har ett privat pensionssparande redan vilket jag personligen blev lite chockad av.

Men de större företagen jag kommer kolla lite närmare på är

länsförsäkringars pensionstjänster

AMF pensionstjänster

till en början där ni får följa mina dagliga iakttagelser, till det som kommer ligga till grund för min kommande avhandling.

De mindre bolagen jag kommer inrikta mig på och se vad de har att erbjuda i förhållande till ovannämda storbolag.

monetar

moderna pensionsvalet

Det som jag redan nu märkt är att de mindre bolagen har mycket enklare att erbjuda nytänk, kreativa lösningar, och framför allt det viktigaste garantier som är väldigt viktigt när det är foks framtid man laborerar med.

Men ser fram emot ämnet och eftersom pension är en såpass het potatis så kan jag tänka mig att det finns många därute som kan bidra,lära sig, ställa frågor el ngt kring denna blogg.

Hoppas ni får en trevlig solig söndag, nu ska jag forska vidare i pensionsdjungeln :-)

 

vi ses

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0