Moderna Pensionsvalet har börjat med egna försäkringsförmedlare!

Hej på er alla glada, som ni vet har jag legat lite lågt med alla pensionsbevakningar kring mitt arbete. Detta pga av en hel del i privatlivet, så det har inte funnits all tid i världen för själva bloggprojektet. Men tänkte bara denna söndag slänga iväg en liten notis om att jag såg att en av de mindre förvaltarna jag tagit upp i mitt arbete tidigare är ju moderna pensionsvalet. Jag fick se på en allmän pensionssida där ngn kommenterat att de nu har börjat med egna, mkt erfarna försäkringsförmedlare. Så jag kikade in på deras sida och mycket riktigt så hittar du dessa här

Ska bli kul när jag följer upp de som jag intervjuat tidigare så jag får höra hur deras uppfattning om dessa är om de jämför med deras gamla förvaltare.

Mer om det snart,

nu ska jag iväg på söndagsmiddag sen blir det faktiskt lite bio. Nämligen nya Hamilton.

Ha det så bra.

Va skönt det är med söndag!

Hej på er igen, har haft en riktigt slö söndag och inte alls gjort så många knop. Men så slog det mig att man inte alltid behöver ha tusen bollar i luften utan det är faktiskt okej att inte göra någonting utan att man ska få dåligt samvete. Ha det görr sålänge ville egentlgien bara göra detta påpekande i all sin enkelhet.

Och sist för er som gillar italiens fotboll, glöm inte toppmatchen ikväll Inter mot Milan på TV4sport. Börjar runt åtta perfekt avslutning på en mysig helg.

Ha det gött sålänge nu.

Precis pratat med en rådgivare på Moderna Pensionsvalet!

Hej igen har följt upp och ställt en del frågor till de pensionsrådgivarna Moderna Pensionsvalet tillhandahåller sina kunder. Och måste säga att bemötande var väldigt bra plus att kunskapsnivån hos dem va också väldigt bra. Så att jag frågade också om icke kunder till moderna pensionsvalet skulle kunna vända sig till dem med frågor och fuinderingar opch det var självfallet helt ok. Du hittar deras rådgivare här. Det som slår mig är att ingen av de försvaltarna jag har kontaktat pratar ner varandra vilket jag tycker är schysst, annars är det ju ganska vanligt att man svartmålar sina konkurrenter vilket jag inte märkt är vanligt i denna bransch såsom andra tjänstesegment kan upplevas. Men självklart förekommer det också.

Ha en riktigt bra fredag och skön helg nu. Så uppdaterar jag snart igen.

Lite nytt från Alecta

Hej igen följer upp lite nytt om alecta som är hämtat från deras sida. Vad som händer och vad de har för samarbeten just nu.


Tävla om startplats i Vasaloppet 2012

Vill du åka Vasaloppet men saknar startplats? Platserna tog slut redan i maj, och idag är det nästan 16 000 anmälda åkare. Men ge inte upp hoppet - här kan du som är kund hos Alecta tävla om en plats i startfältet!


För att fler ska få chansen att delta i Vasaloppet delar vi med oss av ett antal startplatser som vi får i egenskap av huvudsponsor.

Gör så här

Svara på frågorna i vår tävling och avsluta med att ge oss ditt bästa träningstips i tider av snöbrist. Vi har förlängt tävlingstiden till den 20 januari.

Till tävlingen!

Alecta och Vasaloppet har mycket gemensamt

För fjärde året i rad är Alecta en av huvudsponsorerna till denna världsbekanta skidtävling. Vasaloppet förknippas med begrepp som vi uppskattar - långsiktighet och målmedvetenhet.

Långsiktighet som ger resultat

Precis som det krävs långsiktig träning för att klara ett Vasalopp, krävs det ett långsiktigt arbete när vi förvaltar din tjänstepension. Varje dag sköter vi om tjänstepensionen för våra 2 miljoner kunder och arbetar målmedvetet för att pensionen ska växa.

För att ta sig från start till målgång i Mora behövs också en stor portion målmedvetenhet. Det resulterar också i att du blir friskare. Att hålla dig frisk är ett av de bästa sätten att få en högre tjänstepension. Men den delen lämnar vi gärna över till dig.Sen som ni vet i mina undersökningar så har vissa tyckt att alectas årsbesked varit lite krångliga att första. Kolla hur de kommunicerar deras nya nu, och den mall som de skickar med kan ju faktiskt inte vara enklare. Så stor tumme upp för dem måste jag säga. Se nedan själva.

Nu skickar vi ut årsbeskeden för 2012

I januari skickar vi ut årsbesked med uppgift om 2012 års pension till alla som har en pågående pensionsutbetalning från Alecta.

Beskedet innehåller uppgifter om:

  • Din pension före och efter avdrag för skatt
  • Om pensionen kommer att ändras under året
  • Våra utbetalningsdagar under 2012

Alla ska ha fått sitt besked kring den 18 januari. Spara beskedet eftersom det gäller för hela året och så länge pensionen är oförändrad.

Tillsammans med brevet skickar vi med kontrolluppgiften för inkomståret 2011. Där står det hur mycket pengar som vi betalat ut och hur mycket skatt som dragits under 2011.

I årsbeskedet redovisar vi inte den del av sjukpensionen som kompletterar sjukpenningen från Försäkringskassan. Om du har en sådan utbetalning får du besked om dem i ett annat brev. Det gäller även vissa utbetalningar av familjeskydd.

Utbetalningar av Alecta Optimal Pension

En nyhet i år är att du som har utbetalning av både ITP 2 och Alecta Optimal Pension får dem redovisade i ett gemensamt årsbesked, inte i två som tidigare.

Beskrivning av årsbeskedet för dig som har Alecta Optimal Pension

Beskrivning av årsbeskedet

Här är en kort beskrivning av årsbeskedet med uppgift om 2012 års pension.

På brevets första sida får du en översikt över hur mycket som kommer att betalas ut, till vilket konto och våra utbetalningsdagar. På andra sidan får du en mer detaljerad information om pensionsutbetalningen. I specifikationen ser du vilka olika delar som den pension som anges på första sidan består av.

Se även förklaringarna nedan.

Årsbesked 2012
Pension per månad före avdrag för skatt.

Pension per månad som sätts in på angivet konto.

Om du har en utbetalning som ändras under året redovisas endast pensionen före skatt. I samband med att utbetalningen ändras kommer du att få ett skriftligt besked med uppgift om det totala beloppet före och efter skatt.

Årsbesked

Om du har en pension som ändras under året redovisas pensionen i två eller fler kolumner.

Pensionstillägget avser den pension som finns på raden ovanför.

Här redovisas den totala pensionen före avdrag för skatt.

Pension per månad som sätts in på angivet konto.Så det var allt för idag, så ha en bra kväll. Så återkommer jag snart igen.

Lite nytt hämtat från SPP

God Fortsättning på er alla, hoppas er nyårsafton va minst lika kul som min. Massa god mat skumpa och fyverkerier och glada skratt in på småtimmarna. Precis som det ska vara på ett glatt nyårsfirande.

Tänkte ge er en liten nyhetsbrief som jag hittat hos SPP lite om vad som hänt hos dem och lite nya lagar och annat smått och gott.

Nu blir våra fonder ännu bättre

Det ska vara enkelt, prisvärt och tryggt att spara hos SPP, det är vår grundfilosofi. Vi jobbar hårt för att dina pengar ska växa, det är också därför som vi nu gör våra fonder ännu bättre.

Hållbarhet lönar sig För oss
betyder hållbarhet god avkastning med ett tydligt samhällsansvar samtidigt som du minimerar risker och kostnader. Vi har arbetat med ansvarsfulla investeringar i över 15 år. Därför vet vi att det lönar sig.

Nya fondnamn - fortsatt låga avgifter

Samtliga SPP aktieindexfonder byter nu namn för att kunna följa våra riktlinjer för ansvarsfulla investeringar. Fonderna förvaltas fortsättningsvis indexnära (passivt) vilket gör att vi kan behålla våra låga avgifter.

Bästa möjliga avkastning

Våra generationsfonder investerar numera även i tillväxtmarknader. Dessutom har vi förändrat övergångstakten från aktier till räntor, allt för att skapa bästa möjliga avkastning till dig oavsett om du har nära eller långt kvar till pension.

I samband med att dessa förändringar implementeras den 30 december, byter också våra fonder namn:

  • SPP Aktieindexfond Sverige byter namn till SPP Aktiefond Sverige
  • SPP Aktieindexfond Europa byter namn till SPP Aktiefond Europa
  • SPP Aktieindexfond USA byter namn till SPP Aktiefond USA
  • SPP Aktieindexfond Japan byter namn till SPP Aktiefond Japan

För att tydliggöra att SPP Aktiefond Sverige är en aktivt förvaltad fond (jämfört med de indexnära fonderna) ändras fondens namn till SPP Aktiefond Sverige Aktiv.

Du som sparar i någon av våra fonder som berörs av förändringarna, har i början av december fått ett informationsbrev om detta. Har du ändå frågor eller funderingar kring våra fonder är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på 0771-533 533.


Ny fondskatt 2012

Från och med årsskiftet har en ny fondskatt införts. Det var i november 2011 som riksdagen beslutade om att skattskyldigheten för investeringsfonder tas bort och ersätts av en schablonskatt för den som äger andelar i en fond, svensk eller utländsk.


De nya reglerna trädde i kraft den 1 januari 2012 och tillämpas första gången vid 2013 års taxering. Den nya fondskatten gäller endast för direktägande i fonder och inte för fondsparande som omfattas av avkastningsskatt såsom kapitalförsäkring, pensionssparande och investeringssparkonto.

Fondsparare kommer numera att skatta 0,4 procent av sitt innehav. Skattesatsen är 30 procent vilket innebär att spararna beskattas med 0,12 procent på det totala innehavet. Ett innehav av 100 000 kronor innebär en beskattning på 120 kronor.

Gränsbeloppet för beräkning av statlig inkomstskatt är 200 kronor vilket  motsvarar innehav i fonder på 50 000 kronor. Detta gör att sparare med fondandelar som understiger ett värde av 50 000 kronor inte kommer behöva betala skatt.


Kort och gott korta konkreta nyheter som är lätta att ta in.

Va allt för idag, ha en bra kväll!RSS 2.0