Lite nytt från Alecta

Hej igen följer upp lite nytt om alecta som är hämtat från deras sida. Vad som händer och vad de har för samarbeten just nu.


Tävla om startplats i Vasaloppet 2012

Vill du åka Vasaloppet men saknar startplats? Platserna tog slut redan i maj, och idag är det nästan 16 000 anmälda åkare. Men ge inte upp hoppet - här kan du som är kund hos Alecta tävla om en plats i startfältet!


För att fler ska få chansen att delta i Vasaloppet delar vi med oss av ett antal startplatser som vi får i egenskap av huvudsponsor.

Gör så här

Svara på frågorna i vår tävling och avsluta med att ge oss ditt bästa träningstips i tider av snöbrist. Vi har förlängt tävlingstiden till den 20 januari.

Till tävlingen!

Alecta och Vasaloppet har mycket gemensamt

För fjärde året i rad är Alecta en av huvudsponsorerna till denna världsbekanta skidtävling. Vasaloppet förknippas med begrepp som vi uppskattar - långsiktighet och målmedvetenhet.

Långsiktighet som ger resultat

Precis som det krävs långsiktig träning för att klara ett Vasalopp, krävs det ett långsiktigt arbete när vi förvaltar din tjänstepension. Varje dag sköter vi om tjänstepensionen för våra 2 miljoner kunder och arbetar målmedvetet för att pensionen ska växa.

För att ta sig från start till målgång i Mora behövs också en stor portion målmedvetenhet. Det resulterar också i att du blir friskare. Att hålla dig frisk är ett av de bästa sätten att få en högre tjänstepension. Men den delen lämnar vi gärna över till dig.Sen som ni vet i mina undersökningar så har vissa tyckt att alectas årsbesked varit lite krångliga att första. Kolla hur de kommunicerar deras nya nu, och den mall som de skickar med kan ju faktiskt inte vara enklare. Så stor tumme upp för dem måste jag säga. Se nedan själva.

Nu skickar vi ut årsbeskeden för 2012

I januari skickar vi ut årsbesked med uppgift om 2012 års pension till alla som har en pågående pensionsutbetalning från Alecta.

Beskedet innehåller uppgifter om:

  • Din pension före och efter avdrag för skatt
  • Om pensionen kommer att ändras under året
  • Våra utbetalningsdagar under 2012

Alla ska ha fått sitt besked kring den 18 januari. Spara beskedet eftersom det gäller för hela året och så länge pensionen är oförändrad.

Tillsammans med brevet skickar vi med kontrolluppgiften för inkomståret 2011. Där står det hur mycket pengar som vi betalat ut och hur mycket skatt som dragits under 2011.

I årsbeskedet redovisar vi inte den del av sjukpensionen som kompletterar sjukpenningen från Försäkringskassan. Om du har en sådan utbetalning får du besked om dem i ett annat brev. Det gäller även vissa utbetalningar av familjeskydd.

Utbetalningar av Alecta Optimal Pension

En nyhet i år är att du som har utbetalning av både ITP 2 och Alecta Optimal Pension får dem redovisade i ett gemensamt årsbesked, inte i två som tidigare.

Beskrivning av årsbeskedet för dig som har Alecta Optimal Pension

Beskrivning av årsbeskedet

Här är en kort beskrivning av årsbeskedet med uppgift om 2012 års pension.

På brevets första sida får du en översikt över hur mycket som kommer att betalas ut, till vilket konto och våra utbetalningsdagar. På andra sidan får du en mer detaljerad information om pensionsutbetalningen. I specifikationen ser du vilka olika delar som den pension som anges på första sidan består av.

Se även förklaringarna nedan.

Årsbesked 2012
Pension per månad före avdrag för skatt.

Pension per månad som sätts in på angivet konto.

Om du har en utbetalning som ändras under året redovisas endast pensionen före skatt. I samband med att utbetalningen ändras kommer du att få ett skriftligt besked med uppgift om det totala beloppet före och efter skatt.

Årsbesked

Om du har en pension som ändras under året redovisas pensionen i två eller fler kolumner.

Pensionstillägget avser den pension som finns på raden ovanför.

Här redovisas den totala pensionen före avdrag för skatt.

Pension per månad som sätts in på angivet konto.Så det var allt för idag, så ha en bra kväll. Så återkommer jag snart igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0