Lite nytt hämtat från SPP

God Fortsättning på er alla, hoppas er nyårsafton va minst lika kul som min. Massa god mat skumpa och fyverkerier och glada skratt in på småtimmarna. Precis som det ska vara på ett glatt nyårsfirande.

Tänkte ge er en liten nyhetsbrief som jag hittat hos SPP lite om vad som hänt hos dem och lite nya lagar och annat smått och gott.

Nu blir våra fonder ännu bättre

Det ska vara enkelt, prisvärt och tryggt att spara hos SPP, det är vår grundfilosofi. Vi jobbar hårt för att dina pengar ska växa, det är också därför som vi nu gör våra fonder ännu bättre.

Hållbarhet lönar sig För oss
betyder hållbarhet god avkastning med ett tydligt samhällsansvar samtidigt som du minimerar risker och kostnader. Vi har arbetat med ansvarsfulla investeringar i över 15 år. Därför vet vi att det lönar sig.

Nya fondnamn - fortsatt låga avgifter

Samtliga SPP aktieindexfonder byter nu namn för att kunna följa våra riktlinjer för ansvarsfulla investeringar. Fonderna förvaltas fortsättningsvis indexnära (passivt) vilket gör att vi kan behålla våra låga avgifter.

Bästa möjliga avkastning

Våra generationsfonder investerar numera även i tillväxtmarknader. Dessutom har vi förändrat övergångstakten från aktier till räntor, allt för att skapa bästa möjliga avkastning till dig oavsett om du har nära eller långt kvar till pension.

I samband med att dessa förändringar implementeras den 30 december, byter också våra fonder namn:

  • SPP Aktieindexfond Sverige byter namn till SPP Aktiefond Sverige
  • SPP Aktieindexfond Europa byter namn till SPP Aktiefond Europa
  • SPP Aktieindexfond USA byter namn till SPP Aktiefond USA
  • SPP Aktieindexfond Japan byter namn till SPP Aktiefond Japan

För att tydliggöra att SPP Aktiefond Sverige är en aktivt förvaltad fond (jämfört med de indexnära fonderna) ändras fondens namn till SPP Aktiefond Sverige Aktiv.

Du som sparar i någon av våra fonder som berörs av förändringarna, har i början av december fått ett informationsbrev om detta. Har du ändå frågor eller funderingar kring våra fonder är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på 0771-533 533.


Ny fondskatt 2012

Från och med årsskiftet har en ny fondskatt införts. Det var i november 2011 som riksdagen beslutade om att skattskyldigheten för investeringsfonder tas bort och ersätts av en schablonskatt för den som äger andelar i en fond, svensk eller utländsk.


De nya reglerna trädde i kraft den 1 januari 2012 och tillämpas första gången vid 2013 års taxering. Den nya fondskatten gäller endast för direktägande i fonder och inte för fondsparande som omfattas av avkastningsskatt såsom kapitalförsäkring, pensionssparande och investeringssparkonto.

Fondsparare kommer numera att skatta 0,4 procent av sitt innehav. Skattesatsen är 30 procent vilket innebär att spararna beskattas med 0,12 procent på det totala innehavet. Ett innehav av 100 000 kronor innebär en beskattning på 120 kronor.

Gränsbeloppet för beräkning av statlig inkomstskatt är 200 kronor vilket  motsvarar innehav i fonder på 50 000 kronor. Detta gör att sparare med fondandelar som understiger ett värde av 50 000 kronor inte kommer behöva betala skatt.


Kort och gott korta konkreta nyheter som är lätta att ta in.

Va allt för idag, ha en bra kväll!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0